ورزش تنیس به دلیل شباهت زیادی که از لحاظ ظاهری به بدمینتون دارد، برای همه مردم آشناست و اکثرا اغلب علاقه مند به بازی تنیس هستند. ولی علی رغم بدمینتون برای بازی این ورزش و فراگیری آن هزینه زیادتری را باید شخص بپردازد به همین دلیل از طرفداران محدودتری بهره مند است.
در هنگام بازی کردن ورزش تنیس مانند سایر ورزش های دیگر باید نکاتی را رعایت کنید تا به مشکلی هنگام بازی برخورد نکنید و بتوانید با آسودگی از بازی کردنتان لذت ببرید.
حتی بازی همگانی و مفرحی مثل بدمینتون هم اگر نحوه به دست گیری راکت را به درستی نیاموخته باشید، بعد از بازی خواهید دید که مچ دستتان درد میکند یا کمی بالاتر از آن دچار کوفتگی شده است که این مشکل خبر از آن می دهد که شما نحوه درست به دست گرفتن راکت را نیاموخته اید و دچار مشکل شده اید.
در بازی تنیس هم این قانون صدق میکند. درتنیس، تنیسور به دلیل فعالیت بالایی که دارد باید قدرت بین عضلانی و مفاصل خوبی داشته باشد تا بتواند به موقع و درصورت نیاز عکس العمل سریع و خوبی از خود نشان دهد.
همان طور که میدانید بازی تنیس مانند فوتبال و... نیست که بین بازیکنانش درگیری و زد وخورد زیادی پیش بیاید. بیشتر آسیب هایی که ممکن است برای تنیسور پیش آید، بیشتر عضلانی یا مفصلی است آن هم به دلیل عدم آمادگی جسمانی او یا تغییرات ناگهانی که در حرکات خود باید انجام دهد، رخ می دهد.
همان طور که گفته شد بیشتر آسیب های احتمالی که برای یک تنیسور می تواند معمولا پیش بیاید به دلیل ناگهانی بودن پوزیشن های یک تنیسور است که به آنها اشاره میکنیم.
به دلیل حرکات مکرر و دویدن به دنبال توپ در پاها کششی ایجاد می شود که در صورت اینکه شما آمادگی کامل جسمانی نداشته باشید و اهل ورزش نباشید، عظلات پشت پای شما گرفته و ملتهب می شود و شاید تا چندین روز هم شما را درگیر خودش کند.
از دیگر آسیب های احتمالی هنگام تنیس بازی کردن، گرفتن شانه های تنیسور است. وقتی حرکات مکرر گردن و سر در زدن ضربات بی دقت و بی تمرین باشد به مفاصل شانه و به خصوص سرو گردن فشار بیش از حدی وارد می شود که بعد از بازی شما را دچار مشکل می کند.
سندروم کانال کارپ؛ نام بیماری است که به سبب نیاموختن نحوه صحیح راکت تنیس و ضربه زدن با آن اتفاق می افتد. مچ دست هنگامی که در هنگام زدن ضربات به نحو بدی بپیچد و حرکات آن به طور مکرر انجام شود، تاندون های مچ دست دچار التهاب زیادی خواهند شد که این التهاب تورم بیش از حد تاندون و در نتیجه بسته شدن کانال مچ دست میشود که در اصطلاح سندروم کانال کارپ گفته میشود.
کمردرد نیز یکی دیگر از آسیب های احتمالی بازی تنیس است. موقع سرو زدن بدن به عقب خم می شود و ستون مهره فشار زیادی را تحمل می کند. اغلب به همین خاطر است که 16 درصد از آسیب تنیس برای ورزشکاران از ناحیه کمر است و توجه ویژه ای هم همیشه به نحوه سالم نگه داشتن و آموزشش می شود.
برای اینکه بتواند شخص تنیسور پاسخگوی ضربات وارده از جانب حریفش باشد به طور مدام و پی در پی باید به این طرف و آن طرف راه برود یا بدود که همین جابه جایی های زیاد احتمال پیچ خوردگی پای تنیسور را زیاد می کند که اگر تنیسور قبل از انجام بازی پاها وعضلات خود را با ورزش و تمرین قوی و آماده نکرده باشد، دچار مشکل می شود و با پیچ خوردن ناگهانی دچار مشکلات جدی خواهد شد.
این بازی برعکس ظاهر ساده ای که دارد برای انجام آن باید مراقبت های زیادی انجام داد تا در حین بازی در آن دچار مشکل نشویم . کوتاه نگه داشتن ناخن های پا یکی از همین نکات ریز است که با رعایت نکردن آن شخص تنیسور میتواند دچار مشکل شود.
با فشاری که برروی پاها حتی انگشتان پا در بازی تنیس وارد می شود، بلند بودن ناخن های پا باعث می شود خون در زیر انگشت جمع شود و برای خلاصی از این وضعیت باید نزد پزشک بروید و خون جمع شده را خارج کنید که بسیار درد ناک است. پس چه بهتر که قبل رخ دادن چنین اتفاقاتی پیش گیری های لازم را انجام دهید تا دچار مشکل و آسیبی نشوید.
تنیسور برای پاسخگویی به ضربات ارسالی حریف باید مداوم در حال دویدن و پریدن باشد که عدم آمادگی جسمانی او سبب می شود تا تاندون های کشکک زانو دچار ضرب دیدگی و در نتیجه آسیبی جدی شود. وقتی تاندون های کشکک دچار آسیب شوند که در اصطلاح "تاندنیت" کشکک گفته می شود و به صورت درد شدید زیر ناحیه کشک پا خود را نشان می دهد.
چند موارد گفته شده از آسیب های احتمالی تنیس تنها بخشی از صدماتی است که در صورت عدم آمادگی تنیسور ممکن است برایش اتفاق بیفتد. پس بهتر است برای اینکه برای بازی کردن تنیس دچار مشکلی نشویم چند نکته مهم را به راحتی رعایت کنیم که به سلامتی خودمان کمک زیادی کرده ایم.اول اینکه قبل از هر کاری کفش مناسبی را تهیه کنیم، کفشی که داخل آن کمی برجسته باشد تا قوس پای شما حمایت کند و شما برای دویدن وپریدن با آن مشکلی نداشته باشید و شما را اذیت نکند.
راکت خوبی را با استفاده از راهنمایی مربی خود تهیه کنید تا همان طور که میدانید در حمل و تکان دادن آن دچار مشکل نباشید. در صورتی که از راکتی استفاده کنید که مناسب شما نباشد ممکن است حتی دست شما نیز دچار تاول و مشکلات دیگر نیز شود.
به خاطر داشته باشید قبل انجام هر ورزشی کمی حرکات کششی نرمشی انجام دهید تا بدنتان در اصطلاح گرم شود و در حین بازی دچار مشکل نشوید.در هنگام سرو زدن بدنتان را بیش از اندازه خم نکنید تا از ناحیه کمر و ستون فقرات دچار مشکل نشوید.
برای انجام زدن ضربه و پاسخگویی ضربات لازم نیست حتما روی پنجه پاهایتان قرار بگیرید که باعث کشش زیاد عضلات و آسیب رسیدن به تاندون های پاهایتان شود.
اگر تمام این نکات را رعایت کنید و استارت و شروع کار نیز به طور ناگهانی انجام نشود، می توانید میزان زیادی از آسیب های احتمالی که ممکن است در انجام ورزش تنیس رخ دهد را کم کنید و از بازی کردن این رشته ورزشی زیبا و مهیج لذت ببرید.