اغلب ورزشهایی که با راکت و توپی کوچک انجام میشوند در بین عموم مردم از طرفداران زیادی برخوردار هستند. تنیس نیز از این قاعده جدا نیست و طرفداران زیادی را به سمت خود جلب کرده است.این ورزش نیز مانند سایر ورزش های راکتی دیگر در عین سادگی احتیاج به یادگیری اصول و مقرارات خود را دارد. باید شخصی که به بازی کردن تنیس مشغول میشود، تمام نکات اولیه آموزشی و حتی مراقبتی از بدنش را بداند و به آن عمل کند تا بتواند از ورزش کردن بدون اینکه دچار حادثه و آسیبی شود لذت ببرد.
" آرنج تنیس بازان" یکی از بیماری های شایع ورزش تنیس است که باعث درد شدید در ناحیه آرنج تنیس باز میشود. با بررسی های انجام شده مشخص شده است که این بیماری اغلب برای افرادی پیش می آید که به صورت حرفه ای تنیس بازی نمیکنند و در بازی تفریحی که انجام داده اند دچار این مشکل یا بیماری شده اند. به گفته یکی از متخصصان ارتوپد؛ پارگی های ریز زیاد بعضی از تاندون های آرنج، در برخورد با آرنج دست، ایجاد درد یا حتی خون ریزی در این ناحیه میکند.
محل دقیق این درد در قسمت برجستگی انتهای استخوان بازو در سمت بیرونی آرنج است که در هنگام حرکت دادن راکت تنیس و پرتاپ کردن توپ به سمت حریف، این درد دوچندان میشود و تنیس باز را دچار مشکل میکند.اگر نحوه صحیح ا راکت و زدن ضربه را تنیسور نیاموخته باشد، احتمال زیادی دارد که به این بیماری دچار شود. ولی این بیماری تنها مختص به تنیسور بازان نیست و تمام افراد مانند: کارگران، زنان خانه دار یا حتی کسانی که اجسام سنگین را بی محابا بلند میکنند، میتوانند در معرض دچار شدن به این بیماری قرار بگیرند.
به گفته فیزیوتراپ ها؛ این بیماری در افرادی که از آمادگی جسمانی خوبی برخوردار نیستند اغلب دیده میشود که معمولا بالای 40 سال هستند. زنان و مردان تنیسور بازی که برای تفریح با بدنی بدون آمادگی در اصطلاح سرد به یکباره شروع به تنیس بازی میکنند و با راکتی خارج از توان خود ضربه های محکمی میزنند، دچار آرنج درد شدیدی میشوند که اغلب به درمان های طولانی مدتی دارد.
گاهی شاید با یک بار بازی کردن بدون آمادگی متوجه دردی در این ناحیه نشوید، ولی امکان پارگی متعدد ولی در عین حال ریز مویرگ ها و تخریب تاندون ها وجود دارد که با ادامه دادن بازی تنیس با این روش حتما متوجه این آسیب در ناحیه آرنج خود خواهید شد.
اگر شما در هنگام تنیس بازی کردن، گرم کردن بدن و نکاتی که به آنها اشاره شد را رعایت نکنید، حتما دچار این بیماری خواهید شد و باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.
او نیز با انجام "ام آر آی" و نوار عصب میزان آسیب دستتان را تشخیص میدهد و با راهکارهای مختلفی از جمله استفاده از آتل درمان آرنجتان را شروع میکند. اگر مدت ها از زمان شروع این درد بگذرد و شما به آن اهمیتی نداده باشید مراحل درمان آن نیز طولانی تر و به طبع سخت تر خواهد بود. پس به محض احساس کوچکترین دردی در این ناحیه به پزشک متخصص مراجعه کنید و از او کمک بخواهید.پس قبل انجام دادن هر ورزشی بدن خود را کاملا گرم کنید و آماده بازی شوید و هرگز با بدنی بدون آمادگی وارد بازی نشوید تا از به وجود آمدن مشکل و آسیبی به بدنتان جلوگیری کنید.