10 روش بهبود مهارت های ذهنی در تنیس

10 / 10
از 1 کاربر
10 روش بهبود مهارت های ذهنی در تنیس

در دنیای شلوغ امروزی همه ما انسانها به دنبال راه حلی و راه کاری هستیم تا بتوانیم مقدار کمی هم شده از دغدغه ها و مشغله های روزمره خود کم کنیم.ورزش کردن یکی از همین راه کارهاست چراکه علاوه بر تقویت و کمک به سلامتی بدن به ما این امکان را میدهد که برای مدت کوتاهی هم که شده از مشغله ذهنی خود کم کنیم.تنیس یکی از ورزش هایی است که به ما این امکان را میدهد تا علاوه بر اینکه ورزش و فعالیت جسمانی داشته باشیم، ذهنمان را هم درگیر ورزش و پیش بینی های لازم برای بهبود عملکردمان کنیم.

در حقیقت ورزشی برای جسم و روح و تقویت آنها. یک بازیکن تنیس اغلب اوقات مشغله های فکری زیادی دارد؛ اول برای اینکه تنیس بازی سرعتی و جسمی است و بازیکن باید سرعت خوبی در پا ها و هم زمان در ذهن خودش داشته باشد.اگر وضعیت خوبی در ذهن و از لحاظ فکری نداشته باشد، از لحاظ بدنی دچار مشکل خواهد شد نمیتواند بازی خوبی از خود ارایه دهد.

دوم به دلیل اینکه ورزش تنیس حرکات جسمانی و ذهنی با یکدیگر و توام هستند. زمان هایی که تنیسور مشغول زدن ضربه در زمین نیست و در زمین راه میرود، دایما مشغول فکر کردن به حرکات بعدی خود است و آنها را برنامه ریزی میکند.برای اینکه بتوانید مهارت ذهنی خود را بهبود ببخشید، میتوانید با در نظر گرفتن چند مورد این قدرت را افزایش دهید.

1- در ابتدا تشریفات قبل از بازی را رعایت کنید. بازیکنان معمولا یک سری تشریفات را همیشه قبل از بازی انجام میدهند.مانند: انجام حرکات کششی و نرمشی، خوردن غذاهای مناسب، تنفس مناسب در واقع یک دم و بازدم خوب قبل از مسابقه میتواند، کمک زیادی به بازیکنان جهت داشتن تنفسی خوب در حین مسابقه کند.در ورزش تنیس اگر به درستی عمل تنفس انجام نشود و تنیسور هوا را داخل سینه حبس کند، باعث گرفتگی عضلات میشود که میتواند درد زیادی را برای تنیسور به همراه داشته باشد.دم و بازدم خوب، نفس عمیق و منظم بسیار کمک کننده است و میتواند به تنیسور کمک کند تا بتواند بازی خوبی را ارایه دهد.

2- فراموش نکنید که نفس گیری و تنفس صحیح به جسم و ذهن شما کمک زیادی میکند. باید در طول بازی فراموش نشود که نفس هایتان عمیق با ریتم نرمالی باشد و از کشیدن نفس های سطحی و کوتاه پرهیز کنید. عمل بازدم اگر قوی و محکم انجام شود، فشار وارده بر روی عضلات را کم میکند؛ جالب است بدانید به همین دلیل است که تنیسورها به هنگام زدن ضربه با صدای بلند فریاد میزنند و سر وصدا میکنند.

3- برای اینکه بتوانید بازی خوبی داشته باشید و از آن لذت ببرید برای بازی خود هدف تعیین کنید. مثلا پیش خودتان بگویید، حتما سه توپ به زمین حریف میفرستم یا قبل بازی برای تمرین چند توپ را از روی تور عبور دهید.
به یادتان باشد که هدف اصلی را مشخص کنید و زیاد درگیر روند بازی مسابقه نشوید.

4- تمرکز خود را بالا ببرید؛ این تمرکز باید روی تاکتیک های خودتان، نحوه ضربه زدن شما به توپ، تنفس و طرز فکرتان باشد تا بتوانید بازی خوبی را ارایه دهید.
در هنگام گام برداشتن ها ، جلو رفتن ها و ... از هر فرصتی که میتوانید استفاده کرده و روی نکته هایی که باید انجام دهید و اجرا شود، فکر کنید.

5- با خود حرف زدن بسیار برای ذهن ما خطرناک است، در حدی که به شمشیر دو لبه معروف است و عواقب زیادی برای ذهن ما دارد. تنیسور ممکن است با خراب کردن سرویسی و ضربات خود عصبی شود و فریادی هم بکشد ولی بعد از اتمام این موضوع به کار قبلی خود نباید فکر کند. زیرا با فکر کردن به عمل قبل خود، ادامه بازی را خراب خواهد کرد وکل بازی از دست خواهد رفت. 

تنیسور باید مدام جملات مثبت مانند "تومیتوانی" را با خود تکرار کند. این جمله و جملات شبیه آن باعث تقویت و تجدید قوای او شده و باعث میشود، تنیسور آماده گرفتن پوینت جدید شود و آرامش خوبی در بازی داشته و از هوشیاری زیادی برخوردار باشد.

6- رفتار شما باید کاملا آماده و مصمم باشد. چگونگی رفتار شما در حین بازی بسیار مهم است و در گرفتن امتیاز به شما کمک بسیاری میکند. باید همواره تلاش کنید تا با گرفتن حالت شکست خورده و سر به زیر انداختن به حریف خود کمک نکنید. توجه داشته باشید که وضعیت خوب راکت و نحوه قرارگیری پاهایتان به این معناست که شما کاملا آماده هستید.

7- اشتباهات خود را بپذیرید و به یاد داشته باشید که خراب کردن یک سرویس تنها از دست دادن یک امتیاز است و تمام بازیتان را فدای آن ضربه نکنیدو تمام سعیتان را کنید ضربات خوبی بزنید و به مقابله بپردازید.

8- همیشه قبل از مسابقه برای خود تصویرسازی کنید و روی حرکات و ضرباتی که قرار است بزنید کاملا فکر کنید.محققان به این نتیجه رسیده اند که داشتن تصور ذهنی از انجام دادن حرکات ایده آل باعث آن میشود تا بازیکن در شرایط سخت بهتر بتواند بهترین راه حل را پیدا و بازی را هدایت کرده و در شرایط سخت بازی را بازگرداند و کنترل کند.

9- هیچ موفقیت و پیروزی بدون جسارت و غلبه برترس امکان پذیر نیست. ترس بیش از حد باعث باعث از دست دادن هماهنگی، انعطاف پذیری لازم میشود. اعتماد به نفس خود را با اینکه باید پیروز شوید و قرار بر پیروزی است، بالا ببرید و حتی لحظه ای هم به باختن فکر نکنید.

10- بیاید آنقدر مثبت و زیبا فکر کنید که در همان ابتدای بازیتان برای پیروزیتان به خود تبریک بگویید و خودتان را تشویق کنید. به یاد داشته باشید که این کار قدرت عضلانی و فکری شما افزایش میدهد. تجربه و هم چنین تحقیقات این را ثابت کرده اند که این کار باعث میشود، اعتماد به نفس تنیسور بیشتر شده و برای پیروزی تمام تلاش خود را انجام دهد.

ارسال شده در تاریخ :  یکشنبه 27 تير 1395
عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :